Notícies | Sala de premsa

S’inicien al juliol les Escoles d’Estiu 2021 de l’FCRI per a docents

26 maig 2021 | Notícies, Sala de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Departament d’Educació de la Generalitat, amb el suport de la Fundació “la Caixa”, organitzen un any més uj programa de cursos d’estiu en línia el juliol, adreçats als docents en actiu de qualsevol centre de Catalunya. La majoria de cursos s’adrecen a professors de secundària, però també n’hi ha dos adreçats a mestres de primària. Es tracta de cursos gratuïts i certificats pel Departament d’Educació (cal assistir a un mínim del 80% de les sessions). 

L’objectiu global dels cursos és ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques). Per aconseguir-ho, els cursos plantegen una aproximació eminentment aplicada: els assistents coneixeran de primera mà com dur a terme un conjunt d’experimentacions i de propostes pràctiques realitzables, prioritàriament, amb materials i tècniques a l’abast, i relacionades amb els continguts curriculars.  

També es reflexionarà sobre diversos aspectes metodològics. La idea és que els participants aprenguin propostes pràctiques per a fer treballs experimentals atractius que puguin engrescar als alumnes. 

Enguany també s’ofereix un curs presencial, el de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona, que no està certificat pel Departament d’Educació. El nombre de places és de 35 per curs, excepte el curs presencial, que té un màxim de 25 places. Les places es validaran per rigorós ordre d’inscripció. El termini finalitza el dia 18 de juny de 2021 o quan s’exhaureixin les places disponibles. 

Adreçats a secundària, s’han programat els cursos “Fer ciència amb les mans: com desenvolupar dispositius, models i experiments engrescadors per als alumnes” (del 12 al 16 de juliol); “Aprenentatge basat en videojocs” (de l’1 al 9 de juliol); “L’experimentació a les classes de ciència” (5, 6, 7, 8 de juliol); “Contra les fake news: verificació digital a l’aula” (5, 6, 7, 8 i 9 de juliol); i “Interpretació i confecció de mapes i talls geològics” (5, 6 i 7 de juliol).  

Per a docents de primària, s’ofereixen els cursos “Genius Hour” (de l’1 al 9 de juliol); i “Fer ciència amb les mans: com desenvolupar dispositius, models i experiments engrescadors per als alumnes” (del 28 de juny al 2 de juliol)

Vegeu inscripció i programes a: https://www.fundaciorecerca.cat/ca/escoles-estiu-2021 .  

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat