Joves Talents Científics

El programa Joves Talents Científics vol millorar l’aprenentatge de les STEM, que es duu a terme als centres de secundària i batxillerat, tot proporcionant una més àmplia i completa educació científica als joves.

Apostem per les capacitats i el talent divulgador dels professionals del sector agroalimentari així com dels investigadors i investigadores predoctorals i postdoctorals de les universitats i/o centres de recerca catalans, amb la formació d’un equip vinculat activament amb els centres educatius participants.

Els objectius del programa són:

• Despertar i consolidar vocacions científiques i tecnològiques, estimular que els joves s’interessin per seguir estudis vinculats amb ciències agroalimentàries (especialment a les escoles agràries) per assegurar el relleu generacional al sector.
• Millorar els coneixements de l’alumnat sobre àrees específiques STEM vinculades amb les ciències agroalimentàries.
• Mostrar què és el mètode científic i com s’aplica en les activitats de recerca.
• Informar els docents i alumnes participants sobre les innovacions tecnològiques en l’àmbit de les ciències agroalimentàries.
• Capacitar investigadors i professionals del sector agroalimentari d’estratègies per despertar l’interès de l’alumnat, dissenyar i planificar activitats hands-on i el treball per projectes STEM.

Aquest curs 2023-2024 engeguem la primera edició a cinc escoles de les comarques lleidatanes de La Noguera, Pallars-Jussà i Pallars-Sobirà.

Contacte

Belén López
blopez@fundaciorecerca.cat

Hi col·labora

Programa que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural