Trenquem la bretxa de gènere a l’escola en les matèries STEAM!

Dones i Ciència

Amb el programa Dones i Ciència, l’FCRI vol donar una major visibilitat al paper estratègic de les científiques al nostre país. Contribuïm a crear i divulgar rols i models femenins de referència en els àmbits de les ciències i les enginyeries i promoure bones pràctiques que portin a la igualtat de gènere en el sector.

Necessitem més dones que facin ciència, creïn empreses de base tecnològica o científica, formin part dels departaments d’innovació o dirigeixin centres de recerca i càtedres universitàries.

Volem trencar els estereotips de gènere sobre la capacitat intel·lectual, que apareixen aviat i fan que les que les nenes s’autodescarten pel que fa a les disciplines STEM, una limitació que s’accentuarà amb l’edat per temes de conciliació i mercat laboral.

S’hi exposen els darrers desenvolupaments en genètica, robòtica, realitat virtual, física, aplicacions d’enginyeria, o l’evolució de la paleontologia, entre altres disciplines.

Motivem les nenes, especialment, i els nens pels estudis de ciències i les enginyeries.

Contacte

Susaina Figuera
sfiguera@fundaciorecerca.cat

Hi col·labora

El programa “Dones i Ciència” està impulsat per l’FCRI amb empreses i entitats com ara HP, B. Braun, Grupo Menarini, Eurecat, BIST i Fundació “la Caixa”.

Imatge gràfica del projecte