Trenquem la bretxa de gènere a l’escola en les matèries STEAM!

#100tífiques

Amb el programa #100tífiques, l’FCRI vol donar una major visibilitat al paper estratègic de les dones en la ciència al nostre país. Contribuïm a crear i divulgar rols i models femenins de referència en els àmbits de les ciències i les enginyeries, i promoure bones pràctiques que portin a la igualtat de gènere en el sector. 

Necessitem més dones que facin ciència, que creïn empreses de base tecnològica o científica, que formin part dels departaments d’innovació i que dirigeixin centres de recerca i càtedres universitàries. 

Volem trencar els estereotips de gènere sobre la capacitat intel·lectual de les nenes, que apareixen ben aviat en la infantesa i fan que s’autodescartin pel que fa a les disciplines STEM, una limitació que s’accentua amb l’edat donada la dificultat de conciliació i accés al mercat laboral. 

Fomentem les vocacions cientificotècniques entre les nenes, especialment, i les animem a ser el que elles vulguin ser. 

Contacte

Mireia Colom
mcolom@fundaciorecerca.cat

Hi col·labora

#100tífiques és una iniciativa coorganitzada amb el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i de diferents empreses i entitats.

Imatge gràfica del projecte