Notícies | Sala de premsa

L’FCRI col·labora amb el pla “Barcelona, destí ciència” de Turisme de Barcelona

03 maig 2022 | Notícies, Sala de premsa

Turisme de Barcelona ha presentat avui “Barcelona, destí ciència”, un nou programa pensat per promoure el turisme científic a través de la creació de productes científics i tecnològics i que compta amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en l’objectiu de crear nous recursos turístics per tal de diversificar i adequar el relat de Barcelona d’acord amb els atributs de la ciutat.

El Consorci presenta, així, tota una nova línia de propostes al voltant de l’oferta turística que té com a eix temàtic la ciència, tecnologia i la innovació, posant el coneixement científic a l’abast del públic visitant i en el marc del Pla 2020-2023 que vol situar Barcelona com a ciutat de ciència a nivell nacional i internacional. Una proposta de valor que compleix amb les tres 3D: Diversificació, Desestacionalització i Descentralització del turisme i que constata la importància del discurs científic en la societat.

“Barcelona, Destí Ciència” presenta, en aquesta primera fase, 46 llocs d’interès i visites classificades segons cada disciplina, els quals han estat identificats i classificats per l’FCRI.  Es tracta d’una selecció de punts d’interès que tenen com a denominador comú la divulgació de la ciència, la tecnologia i la innovació. Els museus de ciència, el superordinador més potent de l’Estat espanyol o un teatre anatòmic del segle XVIII són algunes de les propostes incloses.

També s’han creat 7 rutes científiques, en col·laboració amb l’FCRI, per a conèixer el llegat de la ciutat en ciència, i de les quals 3 han estat produïdes directament des de la Fundació:

  • Ruta de la llum. Aquesta ruta ofereix un conjunt de propostes per recórrer de dia o de nit per gaudir de l’observació i l’estudi del sol i conèixer la història de la primera central elèctrica d’Espanya, la Societat General d’Energia i com aquesta va canviar la vida a la ciutat.
  • Ruta Einstein. Una ruta per seguir els passos del científic Albert Einstein quan aquest va visitar la ciutat el 22 de febrer de 1923 amb llocs tan emblemàtics com l’Institut d’Estudis Catalans, l’Escola industrial o la reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. La seva estada va causar una gran expectació i van ser uns dies molt importants per a la ciència a Barcelona
  • Ruta de les dones científiques. Itineraris per descobrir la història d’algunes dones científiques que formen part del relat de la ciutat a través de les especialitats en què van destacar, així com les institucions i els espais que van ser clau per desenvolupar la seva carrera. Aquesta ruta científica és un homenatge a les dones que van revolucionar el món de la ciència. Francesca Bonnemaison, Dolors Aleu o Rosa Sensat per citar-ne algunes.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat