Notícies | Sala de premsa

La final del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència” se celebra demà a Lleida en el marc de la Setmana de la Ciència

16 novembre 2023 | Notícies, Sala de premsa

En el marc de la 28a Setmana de la Ciència (SC’23), Lleida acollirà demà, divendres 17 de novembre, la final del “Concurs de Monòlegs del
Club de la Ciència”, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb el suport de la Xarxa Vives d’Universitats i la col·laboració de la Universitat de Lleida. La iniciativa, que té com a objectiu promoure nous formats de comunicació científica en català, arriba enguany a la seva cinquena edició.

L’acte enfrontarà 8 finalistes, quatre dones i quatre homes, a la Universitat de Lleida (Sala Víctor Siurana. Edifici de Rectorat. Plaça de Víctor Siurana, 1, Lleida) a les 12.00 h. Coordinada per monologuistes professionals de Big Van Ciencia, la iniciativa fomenta una comunicació de la ciència àgil i entenedora, mitjançant monòlegs de 3 minuts, fets per estudiants i científics.

Finalistes:

  • Núria Camp, graduada en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), estudiant del Màster de Formació de Professorat, especialitat de ciències, de la UAB, divulgadora científica.
  • Marc López, doctor en Neurociències per la UB, investigador postdoctoral de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).
  • Marc Altés, enginyer nuclear de IDOM Consulting Engineering Architecture.
  • Àlex Bach, veterinari, amb màster i llicenciatura per la Universitat de Minnesota (EUA).
  • Sílvia Planella, enginyera tècnica mecànica i arquitecta tècnica per la Universitat de Girona (UdG), fundadora i directora del projecte social ENGINYera.
  • Alejandro Requena, biotecnòleg de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC-UV).
  • Giada Centenaro, doctoranda a la Universitat de Lleida (UdL) dins del Programa de Gestió Forestal i del Medi Natural.
  • Zarina Kulaeva, doctoranda de Ciènciències Polítiques a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

En aquesta final es premiaran els tres millors monòlegs escollits pel jurat. El primer premi està retribuït amb 1.000 euros i la possibilitat de participar en tres actuacions que la companyia Big Van Ciencia faci durant l’any 2023. El segon premi és de 600 euros i el tercer de 400 euros. El jurat del concurs està integrat enguany per Marina Laplana i Lafaja, directora de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de Lleida (UdL); Olga Fuertes i Navarro,  de l’Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida; i Jordi Mas i Castellà, director general de l’FCRI.

Sobre la 28a Setmana de la Ciència

Xerrades, visites guiades, rutes, exposicions, tallers, conferències i prop de 400 activitats de divulgació científica gratuïtes a 36 comarques integraran, del 10 al 19 de novembre, l’àmplia oferta de lleure d’alt contingut científic de la 28a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’23).

Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’SC’23 pren com a fil temàtic conductor la figura del cèlebre bioquímic català Joan Oró i Florensa, en el marc de la commemoració del centenari del seu naixement, impulsada enguany pel Govern de Catalunya.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat