Notícies | Sala de premsa

La diversitat afectiva, sexual i de gènere, a debat a l’espai de diàleg científic per al públic general Àgora de l’AE-BKH

10 abril 2024 | Notícies, Sala de premsa

“Diversitat afectiva, sexual i de gènere: natura i cultura” és el títol de la segona Àgora Ciutadana d’enguany, espai de diàleg científic per al públic general del Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH), que se celebrarà el dimecres 17 d’abril a la RACAB (18.00 h, La Rambla, 115, Barcelona). Esa Díaz-León, professora agregada del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona, i Gracia Trujillo, professora de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, moderades per Simón Perera, secretari general de PRISMA Barcelona, abordaran la conceptualització de les identitats de gènere i la seva relació amb bases biològiques i genètiques o bé únicament psicosocials. L’acte es farà en castellà.

La diversitat afectiva, sexual i de gènere es refereix a l’àmplia varietat de realitats afectiu sexuals, identitats de gènere i expressions emocionals que existeixen. Aquest terme abasta la idea que les experiències de l’amor, l’atracció i la identitat de gènere són diverses, i no es limiten a una única forma de sentir o viure. Reconeix l’existència i legitimitat d’identitats i orientacions diferents a les tradicionalment considerades com a normatives en una societat, promovent l’ acceptació, el respecte i la igualtat de drets per a totes les persones, independentment de la seva orientació afectiva sexual o identitat de gènere. Fins a quin punt respon a bases biològiques i genètiques o la seva base és totalment psicològica i social?

L’AE-BKH va iniciar l’octubre de 2023 un nou espai de diàlegs científics a Barcelona amb dues modalitats diferents: d’una banda, un format d’alt nivell científic en anglès, i, de l’altra, en català/castellà de divulgació científica, l’Àgora Ciutadana. Ambdós es celebren a la RACAB amb una periodicitat mensual.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat