Notícies | Sala de premsa

Els desafiaments de la reproducció humana obren la temporada 2024 de l’espai de diàleg científic per al públic general Àgora, organitzat de l’AE-BKH

13 febrer 2024 | Notícies, Sala de premsa

El Barcelona Knowledge Hub de l’Acadèmia Europaea (AE-BKH) inicia la temporada 2024 del seu espai de diàleg científic per al públic general Àgora amb la sessió titulada “Els desafiaments de la reproducció humana”. Marc Yeste, investigador ICREA Acadèmia i professor de Biologia Cel·lular de la Universitat de Girona, i Rita Vassena, CEO i fundadora de Fecundis, amb seu a Barcelona, dialogaran, el pròxim 21 de febrer a la RACAB (18.00 h, La Rambla, 115, Barcelona) sobre els reptes i múltiples implicacions personals i socials que envolten aquest sovint sensible tema. Francesc Calafell, professor titular del Departament de Medicina i Ciències de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra, exercirà de moderador.

Des del punt de vista biològic, hi ha casos d’infertilitat que poden dificultar la concepció, ja sigui per factors genètics, de salut o ambientals. A més, hi ha la complexitat de l’embaràs mateix, que implica canvis físics, emocionals i socials en la vida de la dona. Altres reptes inclouen els avenços en la tecnologia reproductiva, els quals plantegen qüestions ètiques i morals al voltant de la manipulació genètica i la selecció embrionària. La reproducció humana s’enfronta a una gran varietat de desafiaments que abasten tant l’aspecte biològic com el social, ètic i tecnològic i que obren un ampli camp de debat.

L’AE-BKH va iniciar l’octubre de 2023 un nou espai de diàlegs científics a Barcelona amb dues modalitats diferents: d’una banda, un format d’alt nivell científic en anglès, i, de l’altra, en català/castellà de divulgació científica, l’Àgora ciutadana. Ambdós es celebren a la RACAB amb una periodicitat mensual.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat