Notícies | Sala de premsa

Acord de col·laboració entre la CCMA i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació per a la promoció i difusió de la cultura científica

09 abril 2021 | Notícies, Sala de premsa

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) han firmat un acord de col·laboració que té com a objectiu la divulgació de la ciència i el foment de la cultura científica i el coneixement.

Segons aquest acord, que tindrà una vigència de dos anys, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació aportarà informació i coneixements en matèria científica per tal que els mitjans de la CCMA, a través de diferents espais, en facin difusió. Així mateix, l’FCRI també cedirà a la CCMA material audiovisual divulgatiu de caràcter científic.

En el marc d’aquest conveni, ja s’han dut a terme algunes col·laboracions, com l’acció pel Dia Internacional de la Dona i la Ciència al voltant de l’activitat de la Fundació anomenada #100tífiques. En aquest sentit, l’11 de febrer, el programa “Popap” de Catalunya Ràdio es va sumar a aquesta iniciativa amb entrevistes a dones científiques que van participar en una connexió amb prop de 500 escoles de tot Catalunya.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació va néixer l’any 1986 amb l’objectiu d’impulsar i facilitar una comunicació més fluida i efectiva entre la societat, el sistema català de recerca i innovació i el teixit productiu, per tal d’incrementar l’interès per la ciència i la tecnologia entre la ciutadania i les empreses.

Entre les seves activitats, la Fundació convoca, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, els Premis Nacionals de Recerca, que tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors vinculats al nostre país. Així mateix, també és al capdavant de la Setmana de la Ciència, una iniciativa de comunicació pionera a l’Estat, organitzada per l’FCRI des del 1996, que ofereix cada any un ampli ventall de prop de 500 activitats multidisciplinàries de disseminació cientificotecnològica arreu de Catalunya, entre conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos, tallers i exposicions, tots ells gratuïts i per a diversos públics. L’FCRI també du a terme el programa Dones i Ciència i la iniciativa #100tífiques, que volen donar més visibilitat al paper estratègic de les científiques al nostre país.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura, l’educació, la creació i la innovació que té la CCMA, i que garanteix a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar-les.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat