Sala de premsa

Surtderecercapercatalunya.cat, distingit amb el premi a la millor idea de negoci a un congrés internacional sobre turisme cultural

27 febrero 2018 | Sala de premsa

L’organització del IV Congrés Internacional Científic i Professional de Turisme Cultural, celebrat a Còrdova el 22 i el 23 de febrer, ha premiat el portal de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) surtderecercapercatalunya.cat com a millor idea de negoci presentada en aquest fòrum. La trobada ha analitzat nombroses iniciatives turístiques a nivell estatal i internacional.

El portal Surt de Recerca per Catalunya, que compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i l’Obra Social “la Caixa”, respon al repte de l’FCRi d’augmentar l’interès social per la ciència i la tecnologia, tot construint una percepció de la recerca científica com a clau i model d’èxit per al progrés econòmic i el benestar de Catalunya. El portal té un doble objectiu: d’una banda, apropar i fer accessible la ciència a tothom, especialment al públic familiar; i, de l’altra, despertar futures vocacions científiques entre els joves.

Amb l’evolució del Surtderecercapercatalunya.cat d’una plataforma de difusió només d’activitats científiques per a caps de setmana a un portal molt més ampli de turisme científic i sostenible, es pretén promoure el turisme des de la base de la sostenibilitat i la promoció del coneixement científic i l’acostament de l’activitat investigadora a la ciutadania des d’una perspectiva participativa i lúdica, tot responent a la fórmula de «aprendre ciència fent turisme».

Actualment, amb la col·laboració del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, ja s’estan desenvolupant un conjunt de rutes científiques a les comarques gironines que es presentaran al llarg de l’any, així com la inclusió al web d’un mapa amb punts d’interès científics a Catalunya.

Amb aquesta iniciativa, l’FCRi vol promoure el coneixement de la ciència com una activitat de lleure per tal de posar en valor la recerca que es fa al nostre país. Surtderecercapercatalunya.cat també ofereix les diverses activitats a través del compte de Twitter @surtderecerca i a la pàgina de Facebook Surt de Recerca per Catalunya.

Durant 2017, el portal va publicar un total de 736 activitats i 26 notícies pròpies, i va superar les 35.000 pàgines vistes per més de 15.000 usuaris únics. La seva pàgina de Facebook disposa de més de 16.200 seguidors, amb 1.035 posts i un total de 2,8 milions d’impressions. Per la seva banda, el compte de Twitter de Surtderecercapercatalunya.cat té més de 2.000 seguidors i va incloure 507 piulades, amb 150.000 impressions.

 

 

 

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat