Notícies | Sala de premsa

Els petits talents científics de L’Hospitalet exposen els seus treballs

28 mayo 2024 | Notícies, Sala de premsa

L’Auditori Barradas acull avui i divendres el Congrés de Petits Talents Científics de L’Hospitalet, que tanca el programa que durant tot el curs s’ha desenvolupat en cinc centres educatius de la ciutat. Avui, 28 de maig, i divendres, 31 de maig, l’alumnat de les escoles que hi ha participat exposa públicament els treballs que ha fet a les aules en el marc d’aquest projecte.

Per quart any consecutiu, la Regidoria de Serveis a les Persones ha desplegat a escoles de la ciutat el programa Petits talents científics, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències entre l’alumnat d’educació infantil i primària.

Aquest any, el programa ha proposat investigar el so i la calor. Entre altres qüestions, els treballs que han elaborat els nens i les nenes i que es presenten aquesta setmana aborden com arriba el so fins a les nostres oïdes, com es formen les ombres o la calor.

La iniciativa proporciona als centres educatius recursos i orientacions pedagògics que ajuden els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l’aula. Aquests recursos permeten la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l’alumnat, que són els que presenten entre avui i divendres.

El programa té especial cura dels aspectes metodològics i didàctics per tal que els continguts científics quedin ben inserits dins un esquema pedagògic coherent amb els continguts curriculars de primària. Consta de vint hores de formació reconegudes pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i es fa en col·laboració amb els Serveis Educatius de L’Hospitalet, a través del Centre de Recursos Pedagògics (CRP).

Finalitzada la formació, els mestres han de traslladar els coneixements adquirits a l’aula. Posteriorment, s’organitza la trobada, el Fòrum d’Experiències, en el qual els centres educatius que hi han participat (la Marina, Ernest Lluch i Provençana i els instituts escola Pere Lliscart i Puig i Gairalt) exposen els seus treballs d’investigació a l’aula.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat