Sala de premsa

Tornen les Escoles d’estiu per a docents de l’FCRI

02 June 2020 | Sala de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) torna a organitzar enguany les seves Escoles d’Estiu, integrades per diferents cursos per a docents en actiu de qualsevol centre de Catalunya, gratuïts i certificats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (només els cursos online i cal assistir a un mínim del 80% de les sessions). La majoria de cursos s’adrecen a professors de secundària, però també n’hi ha un específicament adreçat a mestres de Primària.

Enguany, a causa de la pandèmia de la COVID-19, el nombre de cursos s’ha hagut de reduir i la meitat s’impartiran en línia. En el cas de les modalitats presencials, només hi haurà 15 places disponibles (per tal de mantenir la distància de seguretat), mentre que a la formació en línia el màxim de places serà de 30 persones. En ambdós casos la seva assignació es farà per estricte ordre d’inscripció. El termini d’inscripció finalitza el dia 25 de juny de 2020.

L’objectiu global dels cursos és ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques). Per aconseguir-ho, els cursos plantegen una aproximació eminentment aplicada: els assistents coneixeran de primera mà com dur a terme un conjunt d’experimentacions i de propostes pràctiques realitzables, prioritàriament, amb materials i tècniques a l’abast, i relacionades amb els continguts curriculars.

Adreçats a secundària, s’inclouen els cursos “Fer ciència amb les mans: com desenvolupar dispositius, models i experiments engrescadors per als alumnes”, “Noves perspectives en l’ensenyament de les biociències – Programa Amgen Teach” i “Aprenentatge basat en videojocs”. Per a primària, s’impartirà el curs “Genius Hour”. Els cursos compten amb el suport de Fundació “la Caixa” i en la versió online estan coorganitzats per l’FCRI i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat