Notícies | Sala de premsa

L’FCRI crea un repositori amb tots els recursos sobre ajuts i inversió per a joves emprenedors i empreses cientificotecnològiques de nova creació

08 March 2021 | Notícies, Sala de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), conscient de la importància de donar suport als emprenedors que contribueixen a enfortir l’ecosistema de recerca i innovació del nostre país, ha posat en marxa el repositori web “Compàs Emprèn”, un nou instrument informatiu d’impuls a l’emprenedoria científica i tecnològica.

El projecte, que compta amb la col·laboració de les 9 universitats catalanes que formen part de la Xarxa d’Emprenedoria Universitària (XEU) i, més concretament, de les unitats de suport a l’emprenedoria de cadascuna d’elles, compta també amb el suport d’IberCaja. Es tracta de un repositori consultable en línia i de lliure accés, que reuneix en clau de sistema i de forma àgil i senzilla, en una única interfície, tota aquella informació que permet impulsar els projectes emprenedors.

Compàs Emprèn s’adreça tant als mateixos emprenedors com a tots els agents de l’àmbit de la recerca i la innovació que treballen i impulsen l’emprenedoria dels estudiants i titulats universitaris, siguin graduats, màsters o doctorands. El repositori, en continua actualització, inclou més de 200 oportunitats de finançament i inversió a través de convocatòries competitives d’ajuts, reptes i inversió i préstecs a nivell europeu, estatal i català, i també està obert a les empreses i entitats que tinguin convocatòries, programes o reptes competitius que requereixin talent i innovació, i desitgin donar-li la màxima difusió.

L’FCRI ha impulsat el projecte conscient que Catalunya és un pol de generació de talent, on l’emprenedoria i la innovació es canalitzen en gran part mitjançant empreses emergents que transformen el coneixement científic en productes i serveis. Cada any es graduen prop de 22.000 universitaris en àrees científiques i tecnològiques.

Des del sistema d’R+D+I, s’ha detectat l’interès de disposar d’un instrument informatiu d’impuls a l’emprenedoria científica i tecnològica que posi al servei d’aquest col·lectiu, en un espai únic i de forma senzilla, recursos clau sovint dispersos i de difícil accés, necessitat a què ha volgut respondre l’FCRI mitjançant “Compàs Emprèn”, repositori de lliure accés integrat a la seva plataforma Compàs.

Més informació a: fundaciorecerca.cat/empren.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat