Notícies | Sala de premsa

Oberta la inscripció al concurs escolar de vídeos científics X(p)rimenta 2023!

31 gener 2023 | Notícies, Sala de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitzen el 13è Premi de Comunicació Científica Audiovisual anomenat X(p)rimenta 2023.

Bases X(p)rimenta 2023
Aquesta convocatòria s’adreça a alumnes i a docents que vulguin fer un experiment científic i enregistrar-lo en vídeo, amb dos objectius: divulgar un principi científic o tecnològic vinculat al currículum dels ensenyaments de primària, secundària, batxillerat o cicles formatius, i aprendre a usar les bases del llenguatge audiovisual.

PREMIS
El concurs X(p)rimenta 2023 atorgarà un premi al millor vídeo presentat per cada una de les següents categories:

Educació primària
Educació Secundària Obligatòria
Batxillerat/Cicles formatius
Per cada una de les categories els premis consisteixen en:

Centre educatiu:
El centre educatiu del qual formen part els grups premiats rebrà:

Un xec regal valorat en 500€ per bescanviar-lo en una empresa especialitzada en material escolar científic. Premi ofert per l’empresa Telstar (https://www.telstar.com) i Ercros (http://www.ercros.es).
Una micropipeta i una caixa de puntes ofert pel Centre Tecnològic Leitat (https://www.leitat.org).
Un diploma en reconeixement a la seva tasca educativa.
Un segell per a la pàgina web del centre educatiu que els acredita com a guanyadors en la categoria corresponent de l’X(p)rimenta 2023.

Alumnat
Cada estudiant que hagi participat en el vídeo guanyador d’una de les tres categories premiades rebrà:

Nota: Al grup guanyador de cada categoria se li adjudicarà una de les tres activitats científiques anteriors, la qual podran gaudir amb el grup classe que en formen part. En el cas que les persones participants dels vídeos fossin de classes diferents, s’haurà de formar un grup entre 20 – 25 alumnes.

Un diploma en reconeixement a la seva participació.

Professorat
L’equip docent responsable dels grups premiats rebrà: Un diploma en reconeixement a la seva tasca educativa.

Mencions: l’alumnat que hagi participat en els vídeos amb menció especial rebrà:

  • Una entrada doble per visitar el museu de la ciència CosmoCaixa de Barcelona combinada amb una sessió per al Planetari (https://cosmocaixa.org/ca/).
  • Una calculadora Casio fx-82SPX II amb carcassa il·lustrada d’una científica (https://www.casio.com/es/)
  • Un diploma en reconeixement a la seva participació.

Centre educatiu i professorat responsable dels vídeos premiats rebran: Un diploma en reconeixement a la seva tasca educativa.

Finalistes (vídeos finalistes no premiats en alguna de les tres categories ni amb mencions especials): L’alumnat que hagi participat en els vídeos finalistes rebrà un diploma en reconeixement a la seva participació. Els finalistes, no premiats, assistents a l’acte de lliurament de premis, rebran un petit obsequi (aforament limitat).

Us convidem a compartir a les xarxes socials les fotografies del making of del vostre experiment, així com de l’acte de lliurament de premis, amb l’etiqueta #Experimenta2023.

LLIURAMENT DELS PREMIS I GUARDONS
La llista dels vídeos finalistes està previst es publiqui al portal de Recerca en Acció entre el 18 i el 23 de maig de 2023.

L’acte de lliurament dels premis i guardons està previst que tingui lloc presencialment el 6 juny de 2023 a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

COM PARTICIPAR-HI?
Llegiu-ne les bases, on trobareu els detalls. El termini es clou el dia 3 de maig de 2023.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat