Sala de premsa

Nova edició de les Escoles d’Estiu de l’FCRi aquest juliol arreu Catalunya

06 juliol 2018 | Sala de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) organitza un any més aquest mes de juliol el seu cicle de cursos d’estiu als quals hi participaran 338 professors/es en actiu de d’arreu Catalunya. Les anomenades Escoles d’estiu per a docents de l’FCRi són cursos gratuïts i certificats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La majoria de cursos s’adrecen a professors de Secundària, però també n’hi ha alguns dedicats als mestres de Primària.

En l’àmbit de secundària es porten a terme els següents cursos “L’experimentació en les classes de ciències – edició 2108”; “Ús docent de laboratoris virtuals i remots: el projecte Nextlab”; “Ensenyar i aprendre biociències al segle XXI” (emmarcat al programa Amgen Teach i destinat, a banda de per docents d’ESO també de batxillerat); “Ciència ciutadana escolar: aprendre a fer, parlar i pensar científicament a l’aula” i “La ciència del llenguatge: fonaments, metodologia i aplicacions a l’aula de secundària”.

Per a docents de primària, els programa actual inclou els cursos “La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències a primària” i “Eines digitals per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències”. Els cursos d’estiu es desenvolupen a diferents localitzacions arreu Catalunya, com ara Castelldefels, Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Tarragona i Vic.

L’objectiu global dels cursos és ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques). Per aconseguir-ho, els cursos plantegen una aproximació eminentment aplicada: els assistents coneixeran de primera mà com dur a terme un conjunt d’experimentacions i de propostes pràctiques realitzables, prioritàriament, amb materials i tècniques a l’abast, i relacionades amb els continguts curriculars. També es reflexionarà sobre diversos aspectes metodològics. La idea és que els participants aprenguin propostes pràctiques per a fer treballs experimentals atractius que puguin engrescar als alumnes.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. A banda de l’FCRi, els cursos estan coorganitzats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat