La 27a Setmana de la Ciència (SC’22), coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat, ha fet avui el seu tret de sortida al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (NAT). En aquest primer acte s’ha presentat el cartell guanyador del concurs que tria cada any la imatge de l’SC, amb intervenció de la seva autora, la il·lustradora Maria Bosque Ribas. Han intervingut també Jordi Mas, director general de l’FCRI i Carles Lalueza, director del NAT.
Maria Bosque, dissenyadora del cartell guardonat, ha explicat que el cartell de l’SC’22 conté un missatge intergeneracional, en mostrar dones en diferents fases de la seva vida per a ressaltar que, en realitat, totes les persones fem ciència”. La guanyadora del concurs de cartells ha afegit que es va iniciar en el disseny “durant la passada pandèmia, animada a dibuixar per les meves tres filles”.
D’altra banda, Jordi Mas, director general de l’FCRI, ha destacat que enguany “la innovació i el coneixement local serà el fil conductor de la Setmana de la Ciència, amb més de 300 activitats arreu de Catalunya, un enfocament que respon a la voluntat del Govern i de l’FCRI de posar en valor els actius locals en recerca i innovació que hi ha arreu del país”. En la seva opinió, “esdeveniments de referència en comunicació científica, com ara la Setmana de la Ciència, permeten fomentar la participació activa de la ciutadania en les diferents etapes del procés d’innovació”.
Igualment, Carles Lalueza, director del NAT, ha assenyalat que “la Setmana de la Ciència és una iniciativa consolidada i completament necessària que contribueix a destacar i donar a conèixer, com ho farà aquesta edició, personatges del relleu del primatòleg, Jordi Sabater i Pi, o de la microbiòloga nord-americana, Esther Lederberg, dels quals se celebra enguany el centenari del seu naixement”.
La 27a Setmana de la Ciència (SC’22) se celebra des d’avui i fins el 20 de novembre. L’ampli programa de l’SC’22 (consultable a: www.setmanaciencia.cat), inclou, entre d’altres activitats, conferències, visites guiades, taules rodones i exposicions. A banda de la innovació de caràcter local, el programa de l’SC incorpora altres temàtiques complementàries, com ara l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible, o els centenaris del naixement del primatòleg, Jordi Sabater i Pi, i de la microbiòloga nord-americana, Esther Lederberg. L’SC compta amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, Amgen, BBVA i Ecoembes.