Sala de premsa

L’FCRi i les universitats catalanes organitzen el concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts”

08 febrer 2018 | Sala de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) organitza, juntament amb totes les universitats catalanes, i amb el suport de la Generalitat, el concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts”. Aquesta iniciativa planteja als estudiants de doctorat de qualsevol disciplina científica el repte d’explicar la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts en un llenguatge senzill i fàcilment comprensible, per a un públic general.

Per poder participar-hi cal ser doctorand/doctoranda de, com a mínim, segon curs, amb la matrícula activa i abonada, tenint en el moment de sol·licitar la participació en el concurs, el vistiplau del director/directora de tesi. Cal tenir en compte que no es pot haver defensat la tesi abans de la presentació de sol·licituds a la seva universitat, juntament amb el compromís d’assistir-hi el dia de la celebració del concurs, atès que no està permesa la participació a distància. Igualment, la participació implica el compromís d’ometre durant la presentació en públic qualsevol dada o informació confidencial respecte a la recerca.

El concurs es desenvoluparà en dues fases: la primera consisteix en una eliminatòria a cada universitat, la segona és una final on participa un(a) representant, el guanyador(a), de cada universitat. La durada màxima de la presentació és, com s’ha comentat, de 4 minuts. Es recomana no projectar més de dues diapositives estàtiques sense vídeo ni so i s’admet l’acompanyament d’algun material complementari. Només s’hi admeten presentacions en català, castellà o anglès.

A la Final s’atorgaran tres premis a les millors presentacions: primer premi, amb una dotació de 3.000 euros; segon premi, dotat amb 2.000 euros; i tercer premi, de 1.000 euros. Durant els mesos de febrer i març de 2018 es portarà a terme la inscripció de candidats a cada universitat. L’abril i el maig acolliran els diferents concursos universitaris i el juny se celebrarà la final.

Més informació a cadascuna de les següents universitats participants: Universitat Abat Oliba CEU; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya; Universitat Internacional de Catalunya; Universitat Oberta de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Ramon Llull i Universitat Rovira i Virgili.

Contacte: belen.lopez@fundaciorecerca.cat

 

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat