Sala de premsa

L’FCRI i el DARP organitzen un nou Cafè amb la Recerca protagonitzat pel CRAG

24 novembre 2020 | Sala de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), el Servei d’Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) organitzen el webinar “El CRAG i la fórmula d’èxit per al teu negoci: recerca, competitivitat i talent”, que se celebrarà demà 25 de novembre, a les 12.30 h. La iniciativa forma part dels Cafès amb la Recerca de l’FCRI. Aquests Cafès volen ser un punt de trobada informal entre entitats de recerca, empreses i inversors per trobar possibles vies de col·laboració i apropar els agents públics i els privats dins la societat del coneixement.

Aliments, fusta, tèxtils, combustibles, medicaments, fragàncies… La nostra vida té una forta dependència de les plantes, en les seves múltiples formes. El canvi climàtic i les seves conseqüències, l’augment de la demanda de recursos naturals i de productes alimentaris de qualitat, són uns grans reptes globals. Per sensibilitzar sobre aquestes qüestions, l’ONU va declarar aquest 2020 l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal. Les eines per fer front a aquests reptes estan al nostre abast, però el seu desenvolupament en productes que arribin a agricultors i consumidors requereix inversió en R+I i col·laboració publicoprivada.

El CRAG és un centre d’excel·lència que acull més de 200 científics que fan recerca fonamental i aplicada en àrees com ara la millora genètica de plantes i animals de granja, el metabolisme de plantes i algues fotosintètiques, o els factors d’estrès biòtic i abiòtic.

En aquest webinar es parlarà de com el CRAG pot esdevenir un bon partner per a la vostra empresa, i us mostrarem alguns exemples de col·laboracions entre el CRAG i empreses del sector agroalimentari, biotecnològic i farmacèutic. De la mà de l’FCRI i del DARP us parlarem també d’oportunitats de finançament per a les vostres activitats d’R+I, com són els Doctorats Industrials i els ajuts a la cooperació per a la innovació (Grups Operatius).

“El CRAG i la fórmula d’èxit per al teu negoci: recerca, competitivitat i talent” va adreçat a persones d’empreses i institucions del sector biotecnològic, alimentari, agrícola, ramader i farmacèutic, que tinguin interès a impulsar projectes d’innovació, o que tinguin curiositat i vulguin explorar possibilitats de col·laboració. La salutació d’aquest Webinar serà a càrrec de José Luis Riechmann, director del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) i professor d’investigació ICREA; Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries (DARP); i Jordi Portabella, director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

La presentació del CRAG i les seves línies de recerca, i casos de col·laboració amb empreses, la portarà a terme José Luis Riechmann, director del CRAG. També es faran dues presentacions més, una sobre els instruments de connexió acadèmia-empresa, a càrrec de Susaina Figuera, cap d’Innovació de l’FCRI, i l’altre dedicada a altres ajuts a projectes innovadors (Grups Operatius), a càrrec de Maria Josep de Ribot, cap del Servei d’Innovació Agroalimentària del DARP. Per finalitzar, es realitzarà un torn obert de preguntes.

Inscripcions: https://us02web.zoom.us/webinar/register/9516043888725/WN_8x_882_GT7uHXxmjUs4zPA

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat