Notícies | Sala de premsa

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, nomenat president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

12 desembre 2022 | Notícies, Sala de premsa

Joaquim Nadal i Farreras, conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, ha estat nomenat avui president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) pel patronat de l’entitat. Nadal (Girona, 1948) és catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Girona i Doctor Honoris Causa de la Universitat de Perpinyà. Ha estat professor de les universitats de Liverpool (1970-1972), Autònoma de Barcelona (1972-1992) i de Girona (1992-2018) i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (2013-2022).

El nou president de l’FCRI va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques de 2003 a 2010, conseller de la Presidència el 2006 i portaveu del Govern de 2003 a 2006. Anteriorment, havia estat alcalde de Girona de 1979 a 2002 i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) de 1981 a 1995. També ha estat diputat del partit socialista, on va ser-ne president del grup parlamentari i portaveu en diferents etapes. Va deixar la militància al PSC el 2015, després d’una llarga trajectòria al partit.

L’FCRI, entitat privada nascuda el 1986, divulga la recerca i la innovació entre la societat per fomentar la cultura científica, les vocacions cientificotècniques, la relació publicoprivada i l’emprenedoria en aquest àmbit. Compta amb un patronat mixt públic i privat integrat, entre d’altres, per la Generalitat de Catalunya, la Fundació “la Caixa”, IberCaja, Endesa, BBVA, Telefónica Investigación y Desarrollo, Esteve i Irestal Group. La seva missió és esdevenir un agent valuós i de referència en el coneixement i enfortiment de les estructures d’R+D+I a Catalunya, tot articulant propostes versàtils i concises, d’ampli abast, especialment en la comunicació i divulgació científica, la creació de vocacions i formació STEM, i la promoció de la transferència i l’entesa entre l’àmbit científic i empresarial tant públic com privat.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat