Sala de premsa

CERCA atorga els Premis Pioner 2017

18 desembre 2017 | Sala de premsa

La Institució CERCA ha celebrat avui l’acte de lliurament dels Premis Pioner 2017. Els guardonats han estat Jordi Hernández Ribera del Centre de Regulació Genòmica (CRG), Ibrahim Erdem Irtem de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Elena Martínez García de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR), Daniel Massó Vallés del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO)  i Maria Valls Margarit de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

En la quarta edició d’aquests premis han participat un total de trenta investigadors i investigadores (16 homes i 14 dones) provinents de quinze centres CERCA. Per àmbits, s’han presentat 8 projectes de ciències; 14 de ciències mèdiques i de la salut; 7 d’enginyeria i 1 d’Humanitats i Ciències Socials.

La dotació de cada premi és de 1.000 Euros, que aporten les institucions i empreses col·laboradores amb aquesta iniciativa. Enguany, els col·laboradors han estat la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), el programa Catalunya Emprèn d’ACCIÓ, el programa The Collider de Mobile World Capital Barcelona i el bufet d’advocats ROUSAUD COSTAS DURAN SLP.

El jurat ha estat integrat per Eduard Balbuena, professor del Departament d’Empresa de la UAB; Josep Maria Pujals, advocat d’Oficina Ponti; Melba Navarro, doctora en bioenginyeria i experta en transferència de tecnologia a CIMNE Tecnologia; i Roger Cabezas, director de projectes de CERCA i responsable de transferència de tecnologia.

Els premis Pioner reconeixen aquells investigadors dels centres CERCA que durant els darrers 12 mesos han presentat la tesi doctoral amb una clara vocació per iniciar o enfortir alguna tecnologia o producte que pugui tenir interès industrial o comercial, o bé que contribueix significativament al desenvolupament de polítiques públiques.

Llistat de guardonats:

Dr. Jordi Hernández Ribera del Centre de Regulació Genòmica (CRG) pel seu projecte d’investigació: «Regulation of NUMB alternative splicing by RBM10 and control of cancer cell proliferation»

El jurat ha valorat els resultats esperançadors que ofereix en l’àmbit de la recerca i el tractament del càncer i el gran potencial d’impacte que pot arribar a tenir al mercat.

Dr. Ibrahim Erdem Irtem de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i actualment a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) pel seu projecte d’investigació: «Production of Solar Fuels by Photoelectrochemical Conversion of Carbon Dioxide»

El jurat ha valorat l’originalitat, l’alt grau d’interès, l’aplicabilitat i el valor de la cooperació amb l’empresa, en un projecte sostenible i de màxim impacte en l’economia circular.

Dra. Elena Martínez García de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR) pel seu projecte d’investigació: «Protein signatures in uterine aspirates to improve diagnosis of endometrial cancer. “The CEMARK project.”»

El jurat ha valorat l’originalitat, el potencial impacte, el pla d’explotació realista i l’ingent treball a l’hora d’identificar nous biomarcadors per a una millor detecció i tractament del càncer d’endometri.

Dr. Daniel Massó Vallés del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) pel seu projecte d’investigació: «Inhibiting Myc and the Myc dependent inflammatory response as cancer therapies»

El jurat ha valorat els resultats obtinguts en un àmbit de gran impacte i amb una clara arribada al mercat.

Dra. Maria Valls Margarit de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) pel seu projecte d’investigació: «Development of an advanced 3D culture system for human cardiac tissue engineering»

El jurat ha valorat el gran interès de la tesi, amb un alt grau de complexitat i els resultats prometedors, que combina diferents disciplines dins l’àmbit de la bioenginyeria per a crear un bioreactor.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Cap de Premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat